Cursussen

 • Jaaropleiding Permacultuur (pdc-plus) 2025
  Op Transitie-initiatief De WAR in Amersfoort gaat in het voorjaar weer een nieuwe jaaropleiding Permacultuur van start, net als dit voorjaar. Je kan kiezen voor veertien donderdagen of voor veertien zaterdagen vanaf Maart 2025. Meer info staat op deze pagina van www.permacultuuronderwijs.nl
 • Lezing + Workshop fermenteren in afvalloze week Amersfoort
  De gemeente Amersfoort houdt een ‘Minder afval’-activiteitenweek.
  Ik bied daarin een workshop ‘Fermenteren’ aan (deze is inmiddels volgeboekt) en een lezing!

  De workshop is op Zondag 26 Mei in De WAR te Amersfoort.
  Tijd: 11:00 – 13:00 uur
  Kosten: gratis (beperkt aantal plaatsen)
  Meer info [deze workshop is volgeboekt] op deze pagina van www.amersfoortduurzaam.nl

  De lezing is op Maandag 27 Mei in Huis Miereveld te Amersfoort
  Tijd: 20:00 – 21:30 uur
  Kosten: €0,00 / €5,00 / €10,00 / € 15,00
  Meer info en aanmelden op deze pagina van www.amersfoortduurzaam.nl

 • HuiskamerSessies: Heksendriedaagse
  Cursus samenvoorzienend voedsel verwerken, ook wel liefkozend heksendriedaagse voor hem en haar genoemd. Hoe zorg je dat je voedsel, op gezonde wijze, veel langer bewaren kunt? Hoe verwerk je zelf thuis op veilige manieren? Hoe stoppen we de overvloed die de zon in de zomer levert, in een potje? We kunnen fermenteren, koken (waaronder wecken), drogen… Wat is passend, in welke situatie? Naast het beetpakken van bovenstaande vragen, gaan we in deze huiskamersessies vooral ook veel praktisch bezig, en valt er van alles te proeven! Het thema ‘Bewaren’ in onze jaaropleiding wordt vaak zeer gewaardeerd. Deze reeks huiskamer-keukenworkshops in het midden van het land geeft daarvan een overzicht en bouwt erop voort.

Na achttien reeksen in 2016, 2017, 2019 zijn er
weer
nieuwe reeksen ingeroosterd in de herfst van 2024!

Instromen in onze Interactieve Permacultuur Webschool
is op dit moment mogelijk. Maar niet allemaal tegelijk natuurlijk, dan houden we af en toe een korte stop. Dit om de persoonlijke aandacht voor elke deelnemer te garanderen. Natuurlijk houden we je in dat geval op de hoogte via onze website en via onze permacultuur seizoenstips. Meer info: PermacultuurOnderwijs.nl/Webschool (directe link)
7b P1130052


Lezingen op aanvraag

E-mail: info (apenstaartje) MarankeSpoor.nl

= = = = = = = = = = = = = = =      ===

Wilt u zien wat er allemaal al eerder heeft plaatsgevonden, bijvoorbeeld om een indruk te krijgen van de mogelijkheden/ervaring? Dan kunt u naar beneden scrollen. Van korte introducties tot verdiepingsdagen tot jaaropleidingen permacultuur, het staat er allemaal.

Hebt u vragen over de inhoud van een opleiding en wilt u graag even contact met de docent? Wilt u een cursus organiseren op uw locatie en de lessen door mij laten verzorgen?  Stuur dan een berichtje naar info@nullMarankeSpoor.nl. Ik neem graag contact met u op.

Voorbije/lopende cursussen

(Van 72+uurs pdc-opleidingen tot korte introducties.)

 • Lezing op internet-conferentie van 17 & 18 Februari

  Yggdrasil organiseert online een weekend met 2×7 “leerrijke lezingen” lezingen van telkens een uur! Ik verzorg er daar ook een van.

  Wanneer: Zaterdag & zondag 17-18 Februari
  Prijs: betaal wat je wilt & kunt (zie uitleg via de link)
  De dag begint met ‘n korte inleiding en overzicht van de lezingen doorheen de dag.

  In de week vóór de conferentie zullen alle sprekers bekend zijn, maar als je je aanmeldt blijf je in de loop van de tijd ook op de hoogte.
  Aanmelden en alvast meer weten? -> https://yggdra.be/online-conferentie/

  • In Februari 2024 begon een jaaropleiding permacultuur met een donderdagse groep en een paralelle zaterdagse groep
 • Gezondheidsmarkt in Leusden (bij Amersfoort)
  De derde ZORG/GEZONDHEIDSMARKT in Leusden vindt op zaterdag 20 Januari plaats.Er komen niet alleen zorgverleners, ook andere disciplines hebben zich aangemeld. O.a. gepassioneerde mensen die werken met: dierenhealing, klankschalen, ademen, en….. Permacultuur!
  Want, ook Stichting Permacultuur Onderwijs staat op deze informatiemarkt omdat er veel linkjes zijn tussen Permacultuur en Gezondheid.

  • 20 januari 2024
   14.00 uur tot 17.00 uur
   Studio Pauline, ‘t Koendert 8A, Leusden (bij Amersfoort)
   Entree gratis

  “We leven in een boeiende en uitdagende tijd. Niet altijd even makkelijk. Soms zou je best wat hulp kunnen gebruiken bij de uitdagingen die je tegenkomt. Ondersteuning vinden die juist bij jou past is dan een volgende uitdaging! Op deze middag is er volop gelegenheid om kennis te maken met en vragen te stellen aan de verschillende zorgverleners, ondersteuners en trainers.”

 • In september 2022 begon ook een jaaropleiding permacultuur met een donderdagse groep en een paralelle zaterdagse groep
 • Lezing op Koppelting festival
  Introduction to permaculture
  About a design science that is both wide and deepFriday 11 August, 2023
  15:00-15:45, Auditorium,
  De WAR, Amersfoort
  Please note – no parking on De WAR for automobiles: see
  www.koppelting.nl/en/practical

  door Maranke Spoor
  www.koppelting.nl/en/festival2023/lineup#id64c923ba33c26

  About Koppelting:
  What? During a summer week we bring together makers, thinkers and community organisers to exchange ideas and plans.
  Why? There are many online platforms on which people can share their knowledge, but there is nothing better and more inspiring than meeting face to face and cooperating on the spot.

 • https://permacultuuronderwijs.nl/reunie-voor-alle-oud-cursisten-van-al-onze-permacultuuropleidingen/

Lente in De WAR

Zondag 27 Maart 2022

Op dit jaarlijks terugkerende lentefeest geef ik een workshop ‘Uitjes fermenteren’. Naast deze en andere workshops zijn er op Lente in De WAR op deze zondag diverse lezingen, kun je zaden en knolletjes ruilen, een rondleiding langs werkplaatsen van De WAR en een kunstexpositie.

Info: dewar.nl/nl/lenteindewar

 • Online Duurzaamheid Festival 2021    Op 8-9-10 januari vinden er online circa 20 interactieve sessies plaats met diverse organisaties en bedrijven rondom ‘duurzaamheid’. In dit festival wordt ook onderzocht hoe het thema ‘samen’ een sleutel is binnen duurzaamheids-initiatieven. Je kunt een maand lang opnamen terugkijken. Maranke Spoor doet een van deze sessies. https://festival.strohplatz.com/
  https://festival.strohplatz.com/
 • Expo Keerpunt

Mijn expositie ‘Permacultuur, Wat is dat?!’ is te zien op de expo Keerpunt in Amersfoort, 12 sept. – 18 okt 2020. Zie dit en het hele programma op www.expokeerpunt.nl . Twitter/Instagram: @expokeerpunt , Facebook: @expokeer , #expokeerpunt

23 en 25 september 2021 begon de jaaropleiding permacultuur weer (een donderdag-cursus en een zaterdag-cursus).

17 en 19 september 2020 begon de jaaropleiding permacultuur weer (een donderdag-cursus en een zaterdag-cursus).

25 Januari 2020 begon de jaaropleiding permacultuur weer. Op Centrale locatie  (Amersfoort) in De WAR!

14 september 2019 begon de jaaropleiding permacultuur weer. Op Centrale locatie  (Amersfoort) in De WAR! Op Transitie-initiatief De WAR begint komende herfst een nieuwe jaaropleiding Permacultuur. Meer info, lesrooster ontvangen? Vragen? Mijn e-mail-adres is info@nullPermacultuurOnderwijs.nl. (Ik kan u desgewenst ook opbellen.)

12 januari 2019 begon de jaaropleiding permacultuur weer. Op Centrale locatie  (Amersfoort) in De WAR! Op Transitie-initiatief De WAR begon afgelopen winter een nieuwe jaaropleiding Permacultuur. Meer info, lesrooster ontvangen? Vragen? Het e-mail-adres daarvoor is info@nullPermacultuurOnderwijs.nl. (Ik kan u desgewenst ook opbellen.) Lees alvast de info rustig door op deze pagina.

29 September 2018 : Start jaaropleiding permacultuur ! Op Centrale locatie  (Amersfoort) In De WAR! Op Transitie-initiatief De WAR begint in de herfst van 2018 een nieuwe jaaropleiding Permacultuur.

Intro-workshop op Belevingsmarkt

12 augustus 2018 vindt in Leende (vlakbij Eindhoven) de LCHF Belevingsmarkt plaats van het platform Gezond Dorp, opgericht door twee artsen.

Let op, je moet je vooraf inschrijven bij de organisatie. Maximaal aantal deelnemers: 30 personen.

Tijd: 14.00-14.45 uur. Kosten: 5 euro per persoon. Dit is het programma van de dag: http://lchfbelevingsmarkt.gezonddorp.nl/programma/

LCHF staat voor low carb healthy food. Er zijn ook workshops over fermenteren e.d.

 • 28 November 2017 Lezing Introductie permacultuur/voedselbossen IVN

Waar: De Heksenlaak, Zwiepseweg 32 in Barchem

Hoe laat: aanvang 19.30 uur, zaal open 19.00 uur di 28/11

Kosten: Leden IVN gratis en voor niet-leden is de toegang 3 euro
Maranke Spoor is docent verbonden aan de Stichting Permacultuur Onderwijs en gaat ons meenemen in de wereld van permacultuur en voedselbossen. Permacultuur is leven in het besef onderdeel te zijn van de natuur en leren van de natuur met als doel te voorzien in menselijke behoeften terwijl we de gezondheid van ecosystemen verbeteren of in stand te houden. We doen dit door de natuur als model te nemen voor het ontwerpen van onze huizen, tuinen, boerderijen, bossen, economieën, steden en dorpen. Met gelegenheid tot het stellen van vragen.  Alvast meer weten, lees mijn e-boek Permacultuur, Wat is dat?   http://permacultuuronderwijs.nl/eboek-permacultuur-wat-is-dat/

https://www.ivn.nl/afdeling/noord-midden-achterhoek/activiteiten/publieksavond-permacultuur-en-voedselbossen-wat-is-dat-eigenlijk

 • 28 Oktober 2017 Start jaaropleiding permacultuur ! Op Centrale locatie  (Amersfoort) In Transitie-initiatief De WAR!

P1040298_50pr_hue_emboss

 • Permacultuur in Vogelvlucht opleiding Permacultuur in kleiner verband, te Utrecht!
  Deze cursus toont de diverse aspecten van permacultuur in vogelvlucht: erg handig bijvoorbeeld als je een druk bezet persoon bent en (nog) niet aan een jaaropleiding toe komt. Ook kan je heel goed een combinatie maken van de permacultuur-jaaropleiding in onze webschool (pdc-plus) en deze zesdaagse cursus op locatie. Of je gebruikt deze zesdaagse als opfriscursus nadat je eerder al een permacultuur-opleiding hebt gedaan…
  Voor meer informatie, klik hier!   Op de hoogte gehouden worden van nieuw geplande “vast-track” op locatie trainingen? Stuur een mailtje naar info@nullmarankespoor.nl
 • Heksendriedaagse  Verdiepingsdagen over het thema zelf je voedsel verwerken/bewaren. Hiervan zijn diverse reeksen geweest in 2016/2017 huiskamersessies in kleine groepjes met veel praktijk… een bijzondere ervaring… Meer info: PermacultuurOnderwijs.nl  (directe link) Wil je graag meedoen? Een mailtje ontvangen als de volgende cursus gepland is?  Stuur dan even een berichtje aan: Info@nullmarankespoor.nl
 • Vrijdag 19 Mei – Zondag 21 mei: Dagelijks Lezing/workshop Permacultuur op het Living Village Festival de werkvorm hangt af van de grootte van de groep. In de tent van het Off grid wijkje  (vrijdag 10:30-11:30 uur, zaterdag 17-18 uur, zondag 13-14 uur).
 • Zoals ik vele jaaropleidingen permacultuur heb verzorgd op diverse locaties geef ik sinds juli 2015 ook deze interactieve jaaropleiding in de webschool van onze Stichting Permacultuur Onderwijs, waar de cursisten op eigen tijden instromen en afstuderen.
 • 7 November  2016, benefietlezing over permacultuur in Tegenlicht-meet-up stijl, in DeWar! www.dewar.nl  lees hier mijn blog hierover: http://permacultuuronderwijs.nl/transitie-initiatief-dewar-past-niet-in-een-hokje/ 
 • Workshop/lezing te Houten 30 oktober (vol) verzorg ik workshopdagen/excursies georganiseerd door Bernadette Oskam van Transition Town Houten, op 9 Oktober in een tuin van Transition Town Houten en op 30 Oktober op Tuinderij De Volle Grond! Een uitgelezen kans om die locaties te bezoeken en Maranke te ontmoeten, dus schrijf deze data vast in je agenda! Contactadres organisator: xxxx … Zie ook tthouten.wordpress.com / & https://www.facebook.com/TransitionTownHouten/ Logo Transition Town Houten
 • Permacultuur licht verteerbaar. Over Permacultuur op je bord, in samenwerking met Voeding & Verbeelding. 30 september 2016 in Amsterdam (10:30 – 15:30 uur). Klik hier voor meer informatie…
 • De kracht van permacultuur
  20160909_GreenLivingLab_MarankeWorkshop_Flyer_phatch
  Deze activiteit is ontstaan uit een samenwerking tussen ‘the Green Living Lab’ en Stichting Permacultuur Onderwijs. De workshop wordt verzorgd door Maranke Spoor. Bijdrage: studenten e.d. 20 euro, werknemers 30 euro. Datum: 9 september 2016. Tijd: 14.00 uur – 17.00 uur. Locatie: The Green Living Lab. Adres: Gustav Mahlerlaan 3005 1081LB Amsterdam. Facebook: The Green Living Lab. Twitter: @groenelevenlab. Reserveren zsm: info (apenstaartje) greenlivinglab.org
 • Themadag Future of Food in botanische tuinen Universiteit Utrecht
  Net als vorig jaar ben ik met onze Stichting Permacultuur Onderwijs op deze themadag op zondag 11 september a.s. te bezoeken in onze marktkraam, met allerlei revolutionaire bruisbrouwsels die je natuurlijk ook kan proeven en net als vorig jaar een stukje van onze bibliotheek met een relaxte stoel voor jou erbij :-) Eerlijk, levend en gezond eten voor iedereen! De organisatie omschrijft het thema van de dag als volgt: “Hoe kunnen we de wereldbevolking voorzien van voldoende voedsel en hoe kunnen we dat doen op een duurzame manier. Wetenschappers en mensen uit het velden zijn daar druk mee bezig. Ontmoet ze tijdens de Themadag Future Food.” Kijk voor meer informatie over het programma op http://www.uu.nl/agenda/themadag-future-food
 • Voorjaarscursus Permacultuur in Lent + interactieve webschool
  Via onze mogelijkheid om een permacultuurcursus naar jouw locatie te halen is deze voorjaarscursus permacultuur ontstaan! De cursus vind plaats in Lent, op 5 zaterdagen: 12 maart, 9 april, 23 april, 28 mei en 25 juni 2016. Later in het jaar volgt nog een terugkomdag.Deze vijfdaagse gaat gepaard aan een pdc(plus) oftewel een uitgebreidere fundamentele opleiding, dankzij de combinatie met onze interactieve, projectmatige online jaaropleiding permacultuur (blended learning).
  Meer info: PermacultuurOnderwijs.nl  (directe link)
 • Samenvoorzienend voedsel verwerken Zie hierboven de NIEUWE REEKSEN in de herfst van 2016… Hoe zorg je dat je voedsel, op gezonde wijze, veel langer bewaren kunt? Welke techniek gebruik je wanneer, en waarom? Huiskamer-keukenworkshops…. 3 Vrijdagen in februari (5, 12, 19 februari); 3 Zondagen in maart (6, 13, 20 maart); 3 Dinsdagen in april (12, 19, 26 april). Zie hierboven de NIEUWE REEKSEN in de herfst van 2016…
 • Wo. 9 maart, 20:00 uur. Transition Town Houten i.s.m. de Bibliotheek. Workshop met veel voorbeelden uit theorie en praktijk en met tips voor je eigen (moes)tuin. Bestel je kaartje vóór 1 maart via deze pagina van de Bibliotheek.
 • Wo. 16 maart, lezing: Wat is permacultuur?  na Algemene Ledenvergadering van Volkstuindersvereniging Bunnik-Odijk. Informatie: Elly van Roy (e-mail: xxxx)
 • 29 November 2015 Excursie Permacultuur met focus op Voedselbossen
  Naar Educatief Centrum Hellevoetsluis!
  Datum: 29 november 2015 Tijd: 10-17 uur Inschrijfgeld: 60 euro. meer informatie over deze excursie.
 • Aseal & Perma Vrijdag 9 Oktober 2015 Groene excursie georganiseerd door de Groene Passage, Mariniersweg 1-33 te Rotterdam. Bezoek aan ASeal zeehondenopvang gecombineerd met een bezoek aan Educatief Centrum Hellevoetssluis, met introductielezing permacultuur door Maranke Spoor en rondleiding door Sandy van den Ban.
 • 6 Juni 2015 lezing met als thema Herstellende Landbouw, Terugkomdag IVN Natuurgidsen te Soest.
 • Jaaropleiding Permacultuur: 19 april 2014 start Jaaropleiding permacultuur op het prachtige Autarkia in Schaijk. Klik hier voor meer inhoudelijke info over deze opleiding.
 • 22 April 2015: Lezing Permacultuur, wat is dat? Zaal D van het Fulco Theater – Overtoom 3 te IJsselstein, aanvang 20:00. Organisatie Groei & Bloei afd. IJsselstein (annie.frank(op)gmail.com).
 • Permacultuur in 5 dagen! Stoomcursus. Voor wie een jaaropleiding te lang vind of kennis op wil frissen. Weekendcursus voor drukke mensen die in korte tijd de basics van permacultuur willen leren. Op 7,8 14.15 en 28 Februari 2015 geef ik deze 5 daagse training deze keer met een focus op ontwerp en beheer van voedselbossen. Te Schoorl. Organisatie door Myriam Prent :  proefdeaarde(op)gmail.com . Met certificaat van Stichting Permacultuur Onderwijs. Hier kunt u het voorlopige rooster zien: RoosterBostuincursusSchoorl.pdf
 • 17 Januari 2015: Aanloopdag Permacultuur bij Omslag te Eindhoven over het door ons voor Nederland bewerkte en vertaalde boek Permacultuur in je Moestuin van Christopher Shein. Een prachtig verslag van deze lezing staat hier: www.omslag.nl/aanloopdag-permacultuur-januari-2015.html
 • 1 nov 2014 Eendaagse introcursus permacultuur, locatie Eetbaar Lemmer, aanvang 10:30 www.EetbaarLemmer.nl
 • 11 November 2014: Lezing Permacultuur, wat is dat? Aanvang 19:30
  Groei & Bloei afd. Walcheren, Locatie de Zandput, Zandput 5, 4313BA Serooskerke (W).
 • 20 September compostworkshop, tijdens het oogstfeest van Oost Indisch Groen. OostIndischGroen.nl Hoek Kramatweg Flevoweg Insulindeweg  Amsterdam Oost is een bruisende wijk geworden mede door hen, kijk bijv. eens naar dit prachtige filmpje!
 • 4 Juni 2014, 14:00-16:00: Introduction to Permaculture, Lecture with Q&A. @ the greenoffice, University of Utrecht, Science Park. English Spoken. Free Entrance. For more information, please click here…
 • 16 Mei 2014 10:30-17:00 Introductiecursus Permacultuur op landgoed Roggebotstaete. Met wildplukwandeling. www.Roggebotstaete.nl
 • Introductieles permacultuur! 30 Maart 2014 Bekijk hier de foto’s van deze dag… 11:00 Introductielezing permacultuur / gelegenheid tot het stellen van vragen. Deelname kost wat het u waard is, oftewel waardebepaling achteraf! Tijdens Gezellige Open Dag, seizoensopening Oost Indisch Groen te Amsterdam. OostIndischGroen.nl Hoek Kramatweg Flevoweg Insulindeweg
 • 11 Maart 20:00 2014  Permacultuuravond Tuindersbijeenkomst door Maranke Spoor & Lucas Brouns georganiseerd door Robert Strikkers. Locatie “De Wasserij” op Landpark Assisie Hooghoutseweg 3 te Biezenmortel 
 • 16 Februari 2014 Introductiecursus permacultuur Natuurtuinen Jekerdal, Drabbelstraat 7, Maastricht.10-16u www.cnme.nl, www.stichtingoase.nl/natuurtuinen-jekerdal
 • 1 Februari 2014 10-12u  Lezing: Wat is permacultuur?  www.KasteeltuinHemmen.nl
 • 5 en 6 september 2013 Start jaaropleiding permacultuur (Natuurtuin Klopvaart in Utrecht) Docenten Maranke Spoor, Taco Blom.
 • 28 en 29 maart 2013 Start jaaropleiding permacultuur (Emmacentrum in Utrecht) Docenten Maranke Spoor, Taco Blom met gastdocenten en excursies >
 • Zondag 24 november 13:30 Lezing “Wat is permacultuur?” tijdens de beurs Groene passie
 • 1 en 2 november 2012 Start jaaropleiding permacultuur (in Utrecht)
 • 22 Juni 2013 (za) extra Extra introductie-cursus permacultuur
  Bij Autarkia (in Schaijk) meer info www.autarkia.nl
 • 13 april 2013 (za) Introductie-cursus permacultuur
  Bij Autarkia (in Schaijk) > meer info www.autarkia.nl
 • 2 maart 2013  lezing ‘Introductie permacultuur’ op de ASEED zadenruilbeurs in Den Bosch > meer info marankespoor.nl
 • 13 oktober 2012 Introductie-cursus permacultuur (in Schaijk) > meer info www.autarkia.nl
 • Groep 1, 20 en 21 september 2012 Start jaaropleiding permacultuur (in Utrecht) >
 • Groep 2, 20 en 21 september 2012 Start jaaropleiding permacultuur (in Utrecht) >
 • 20 t/m 24 augustus 2012 Eetbare bostuin: training permacultuur. Docenten Maranke Spoor, Wouter van Eck, Taco Blom, Linder van den Heerik (in Groesbeek) > meer info oefenboerderij.nl
 • 23 juni 2012 Introductie-cursus permacultuur (in Schaijk) > meer info www.autarkia.nl
 • 6 mei 2012 Internationale Permacultuurdag… Permacultuur-introductie + rondleiding + lunch in 3 uur (in Utrecht) > meer info oefenboerderij.nl
 • 5 en 6 april 2012 Start jaaropleiding permacultuur (in Utrecht) >
 • 4 februari 2012 ‘Making change: Ideas for an ecological economy’. Docenten Maranke Spoor & Mihail Kossev. Economie eenvoudig uitgelegd zonder cijfers, speciaal voor startende duurzame bedrijfjes. > meer info spoor.wiki.xs4all.nl
 • 12 en 13 januari 2012 Start jaaropleiding permacultuur (in Utrecht) >
 • 30 september en 1 oktober 2011 Start jaaropleiding permacultuur (in Utrecht) >
 • 9 en 10 juni 2011 Start jaaropleiding permacultuur (in Utrecht) >
 • 24 en 25 februari 2011 Start jaaropleiding permacultuur (in Utrecht) >
 • 21 en 22 oktober 2010 Start jaaropleiding permacultuur (in Utrecht) >
 • 16 en 17 september 2010 Start jaaropleiding permacultuur (in Utrecht) >
 • 24 en 25 februari 2010 Start jaaropleiding permacultuur (in Utrecht) >

fotografie: Bas Beentjes

Wo. 9 maart, 20:00 uur. Transition Town Houten i.s.m. de Bibliotheek. Workshop met veel voorbeelden uit theorie en praktijk en met tips voor je eigen (moes)tuin. Bestel je kaartje vóór 1 maart via: http://www.bibliotheeklekijssel.nl/agenda/permacultuur.html. De eigen bijdrage is €4,00 per persoon. Deze actie is mede mogelijk is gemaakt door het DuurzaamheidsFonds Houten. Locatie: de Bibliotheek Houten-Centrum, Onderdoor 158, de zaal is open vanaf 19.45 uur. Transition Town Houten ondersteunt initiatieven van inwoners die Houten groener, socialer en duurzamer maken. Kijk op de website van TTH voor meer activiteiten  (http://tthouten.wordpress.com).

 • Wo. 9 maart, 20:00 uur. Transition Town Houten i.s.m. de Bibliotheek. Workshop met veel voorbeelden uit theorie en praktijk en met tips voor je eigen (moes)tuin. Bestel je kaartje vóór 1 maart via deze pagina van de Bibliotheek.
 • Wo. 16 maart, lezing: Wat is permacultuur?  na Algemene Ledenvergadering van Volkstuindersvereniging Bunnik-Odijk. Informatie: Elly van Roy (e-mail: xxxx)