6 April 2014
Vanavond een dessert gemaakt van de zeer overvloeding aanwezige Japanse duizendknoopstelen en diverse vruchten uit eigen tuin.Framboos, braam, aardbei,kruisbes…
Recept is verassend simpel, 1 bakje frambozen e.d. & ongeveer evenveel gesneden duizendknoop of rabarber stelen.
Daarbij een deegje van 200gr bloem, 200gr suiker, 200gram roomboter (of minder roomboter en een scheut melk).
Dit ca. 35 min in de oven op 200gr en smullen maar…
Dus waar Japanse Duizendknoop een probleemwoekeraar is volstaat een legertje wildplukkers i.p.v. chemische wapens ; ) Die bij de bestrijding van Japanse Duizendknoop bovendien niet zo succesvol zijn… Deze plant is meer dan berucht om zijn woekerkracht. If you can’t beat it eat it! Verwerk de jonge scheuten in elk recept dat vraagt om rabarber… de smaak is erg vergelijkbaar en het ruikt ook zo heerlijk als je het aan het koken bent… mmm